Felicitari cu nume: Andreea

Felicitari pentru Andreea si ganduri frumoase celor dragi care poarta acest nume frumos Andreea!

Felicitari de zi de nastere pentru Andreea


Toate de zi de nastere

Felicitari de la multi ani pentru Andreea


Toate de la multi ani

Alte categorii


Despre numele Andreea


Numele de fata Andreea este corespondentul feminin al numelui de origine greaca Andrei. Raspandit si frecvent, de veche traditie la romani, Andrei reproduce numele grecesc Andreas, bine atestat in epoca greco-romana, explicat prin 'andreia' - barbatie, curaj. Totodata, este cunoscuta si provenienta numelui din cuvantul 'andras' – barbat.

Numele grecesc, patruns in latina si chiar in ebraica, se raspandeste rapid in lumea crestina datorita unuia dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus. Sfantul Andrei, in calendarul crestin-ortodox, este sarbatorit pe 30 noiembrie, zi cunoscuta si drept 'cap de iarna'.

Andreea este unul dintre cele mai populare nume romanesti. Provine de la grecescul Andreas, ce inseamna barbatie sau curaj. Prenumele a patruns rapid si in cultura latina si ebraica, avand o simbolistica religioasa.

Mesaje Urari Felicitari

Se apropie ziua de nume sau de nastere a cuiva drag cu numele Andreea? Trimite acum felicitari pentru Andreea si ganduri frumoase celor dragi care poarta acest nume frumos Andreea! Felicitari cu numele Andreea de zi de nastere, de dragoste, de la multi ani si multe alte felicitari cu numele Andreea