Felicitari cu nume: Alexandru

Felicitari pentru Alexandru si ganduri frumoase celor dragi care poarta acest nume frumos Alexandru!

Felicitari de zi de nastere pentru Alexandru


Toate de zi de nastere

Felicitari de la multi ani pentru Alexandru


Toate de la multi ani

Alte categorii


Despre numele Alexandru


Unul dintre cele mai des intalnite nume Alexandru provine din grecescul Alexandros, un nume sonor in istoria umanitatii, cu semnificatia: a proteja, a apara. De fapt, Alexandros inseamna protector viteaz al barbatilor, al oamenilor, find format din termenul “alexio” care se traduce prin „a apara” si cuvantul „andros” care inseamna „barbat”, „om”.

Numele Alexandru a fost purtat cu demnitate de celebrul Alexandru Macedon sau Alexandru cel Mare, discipolul lui Aristotel.

Sunt mentionate 17 orase care i-au preluat numele imparatului Alexandru Macedon. Cel mai cunoscut dintre ele ramane “Alexandria” fondat in 332 – 331 i.e.n de insusi imparatul.

In spatiul carpato-dunarean, 22 de conducatori au purtat numele Alexandru, primul fiind Nicolae Alexandru, domnul tarii Romanesti.

Biserica orientala il sarbatoreste pe Sfantul Alexandru pe 30 august, iar cea occidentala pe 26 februarie.

Mesaje Urari Felicitari

Se apropie ziua de nume sau de nastere a cuiva drag cu numele Alexandru? Trimite acum felicitari pentru Alexandru si ganduri frumoase celor dragi care poarta acest nume frumos Alexandru! Felicitari cu numele Alexandru de zi de nastere, de dragoste, de la multi ani si multe alte felicitari cu numele Alexandru