6 Martie: La mulți ani, Ilica Goia!

La mulți ani, Ilica Goia!

Trimite pe facebook

 

Ilinca Goia s-a născut in 6 martie 1969 la București. Este o actriță română de film, radio, teatru, televiziune și voce.

Carieră profesională

Între anii 1987–1990 a fost membră a trupei de teatru studențesc Podul, condusă de profesorul Cătălin Naum. A absolvit Academia de Teatru și Film I.L. Caragiale din București în 1992 la clasa profesorului Florin Zamfirescu. A urmat un stagiu de pregătire la Universitatea și Teatrul Old Globe din San Diego (SUA), primind ulterior o bursă de studii la Academia Americană de Music-Hall și Artă Dramatică (AMDA) din New York, unde a absolvit în 1996.

Personalizare felicitari de la multi ani | La multi ani, Ilinca Goia iti doresc  din toata inima viata lunga, sanatate si fericire

Teatru

Bogata sa experiență profesională cuprinde spectacole în teatre de repertoriu din San Diego - Civic Light Opera, Repertory Theatre și București: Teatrul "C.I.Nottara", Teatrul Român-American "Eugene O'Neill" și Teatrul Național „Ion Luca Caragiale”, sub semnătura unor importanți regizori precum: Todd Sallovey, Noel Craig, Andrei Șerban, Mircea Cornișteanu, Ion Cojar, Grigore Gonța, Eliot Swift, Gelu Colceag, Felix Alexa, Alice Barb, Anca Ovanez și Claudiu Goga.

 Film și televiziune

De asemenea, biografia profesională a actriței cuprinde o bogată activitate cinematografică și de televiziune, unde a interpretat numeroase roluri principale sub bagheta unor regizori de prestigiu dintre care: Dan Pița, Andrei Blaier, Mircea Veroiu, Sergiu Nicolaescu, Nicolae Oprițescu, Malvina Urșianu, Ted Nicolau, Patrick Lissener, Viorel Sergovici, Valentin Hotea, Dinu Cernescu, Dominic Dembinski, Silviu Jicman.

La multi ani cu sanatate, noroc si tot binele din lume!  De ziua ta... La mulți ani!

 A participat cu spectacole și recitaluri la diverse manifestări de cultură teatrală precum: „Festivalul Femeii Balcanice” din Salonic, Festivalul de teatru de la Milano, Quartier d'Ete la Paris, Bienala de teatru din São Paolo, Open Stage Festival la Târgu Mureș, Unidram la Potsdam, Alternative Theatre Festival din Rasgrad, „Festivalul Artelor” la București și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.
Felicitari de la multi ani

Sănătate Fericire Noroc Dragoste La mulți ani!La mulți ani!La multi ani!La multi ani!La multi ani! Multe bucurii si impliniri!La multi ani!

 Mai multe felicitari de la multi ani

Mesaje Urari Felicitari

La mulți ani, Ilica Goia! - Felicitări de la mulți ani pentru personalități din țara noastră. La mulți ani pentru sărbătoriții zilei! Calendar cu zilele de naștere a unor personalități din România.