20 Februarie: La Mulţi Ani, Grigore Leşe!

La Mulţi Ani, Grigore Leşe!

Trimite pe facebook

Grigore Leșe (n. 20 februarie 1954, Stoiceni, Maramureș) este un interpret român de muzică tradițională românească din zona Țării Lăpușului, România. A absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, Facultatea de Interpretare (fagot). Este doctor în muzică și profesor asociat la Facultatea de Litere a Universității din București și la Universitatea de Muzică București. Repertoriul lui este constituit din melodii vechi, provenind din folclorul autentic al zonei și marcând evenimente importante din viața omului. Grigore Leșe cântă și la diverse instrumente muzicale.

Personalizare felicitari de zi de nastere | La multi ani, Grigore Leșe ! - Rama foto

"Horitul ăsta nu-i făcut să ieşi cu el şi să demonstrezi că eşti cel mai tare de pe pământ. Este doar pentru tine. Ce e Leşe Grigore pe lumea asta? Horitor? Nu! Horitul la Grigore Leşe e doar o verigă din toate preocupările lui. Din horit nu poţi trăi."                                                                     * Grigore Lese

Felicitari de la multi ani | Astazi e ziua ta La multi ani, Grigore!

Mesaje Urari Felicitari

La Mulţi Ani, Grigore Leşe! - Felicitări de la mulți ani pentru personalități din țara noastră. La mulți ani pentru sărbătoriții zilei! Calendar cu zilele de naștere a unor personalități din România.