12 Martie: La mulți ani, George Nicolescu!

La mulți ani, George Nicolescu!

Trimite pe facebook

 George Nicolescu (n. 12 martie 1950, Ploiești, România) este un muzician român.

Născut în Ploiești, Nicolescu are patru surori. A făcut Școala din București pentru pacienții cu ambliopie (1957-1959), apoi gimnaziul și liceul (1960-1968) la Școala Pentru Orbi din Cluj (1968–1972). Debutul său muzical a fost în 1970, când acesta a câștigat premiul întâi la festivalul „Tinerețe pe portativ”. Câțiva ani mai târziu, compozitorul George Grigoriu a început să-l influențeze, iar cei doi au început să colaboreze. În 1973, a fost lansat primul său șlagăr, „Eternitate”.

În 1972, el a fost admis la Universitatea din București de limbi romanice, secțiunea română-franceză, absolvind în anul 1976. Din aprilie 1977 a început să predea franceză la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere din Buzău, unde a rămas până în 1985. În acel an, el a fost angajat ca solist vocal la Casa Tineretului din Buzău. A repurtat succese notabile activând în Cenaclul Flacăra cu "Foaie verde, spic de pâine", "Ordinea de zi", "Eternitate" și alte melodii care l-au așezat în topul muzicienilor vremii. După Revoluția de la 1989, el a fost angajat, pentru câteva luni (martie-noiembrie 1990), ca solist la trupa „Optimiștii”.

El s-a pensionat în 1992, luând parte la diferite show-uri și cântări în restaurante. În toamna anului 2002, la zece ani după pensionare, Nicolescu a revenit în topurile muzicale românești datorită unui duet cu trupa UNU'. Hitul era numit „Cântec pentru sănătatea ierbii”. De asemenea, el mai cântă cu Jorge melodia „Îndrăgostit”. În luna decembrie a anului 2007, apare albumul „Muzică ușoară...lăutărească”, în care cântă împreună cu muzicieni celebri ca Dan Spătaru, Mirabela Dauer, Gabriel Dorobanțu și Corina Chiriac.

Cea mai nouă melodie a sa e lansată în anul 2012, „Viața-i de vină”, împreună cu Shift 

 

 

Un gand bun impreuna cu cele mai sincere urari de sanatate si fericire. La multi ani!

Un gand bun impreuna cu cele mai sincere urari de sanatate si fericire. La multi ani!


Mai multe felicitari de la multi ani  

Mesaje Urari Felicitari

La mulți ani, George Nicolescu! - Felicitări de la mulți ani pentru personalități din țara noastră. La mulți ani pentru sărbătoriții zilei! Calendar cu zilele de naștere a unor personalități din România.