Messaggi Auguri Cartoline - Mesaje Urari Felicitari in limba Italiana

Felicitari cu nume Anamaria

Se apropie ziua de nume sau de nastere a cuiva drag cu numele Anamaria? Trimite acum felicitari pentru Anamaria si ganduri frumoase celor dragi care poarta acest nume frumos Anamaria! Felicitari cu numele Anamaria de zi de nastere, de dragoste, de la multi ani si multe alte felicitari cu numele Anamaria.

Felicitari de zi de nastere pentru Anamaria

Felicitari de dragoste pentru Anamaria

Felicitari de la multi ani pentru Anamaria

Felicitari de buna dimineata pentru Anamaria

Felicitari de buna seara pentru Anamaria

Felicitari de noapte buna pentru Anamaria

Felicitari de prietenie pentru Anamaria

Felicitari de multumire pentru Anamaria

Felicitari de Ziua Numelui pentru Anamaria

Felicitari de Paste pentru Anamaria

Felicitari Diverse pentru Anamaria

Si cate ceva despre numele Anamaria

Combinatie a numelor Ana si Maria.

Ana are origine ebraica
Provenind din Vechiul si Noul Testament, numele Ana este unul dintre cele mai uzitate nume din onomastica crestina.
Forma greceasca “Anna – es” si cea latina „Anna” reproduc numele de provenienta ebraica „Hannah” – specific mai multor personaje biblice – care se traduce „a binevoi”, „a avea mila”, „ascultarea rugaciunii”, „Indurarea lui Dumnezeu”.
La romani, numele Ana este al treilea nume cel mai folosit dupa Maria si Elena.
In descantece, Ana este prima dintre cele 9 zane invocate pentru a-i ajuta pe bolnavi.
Numeroase personalitati ale istoriei si ale culturii au purtat cu onoare numele Ana: reginele Ana de Bretagne, Ana de Austria, Ana Stuart (sub ea se unesc Scotia si Anglia sub numele de Marea Britanie) si Ana Ipatescu, eroina a Revolutiei din 1848.
In calendarul romano-catolic Sfanta Ana este sarbatorita pe 26 iulie. In credinta ortodoxa pe 9 septembrie, iar In credinta greco-catolica tot pe 9 septembrie.
 
Maria are tot origine ebraica
Semnificatie: iubita, mare a amaraciunilor, stea de mare
Cel mai Indragit si utilizat nume de origine biblica, Maria a ramas In istorie precum simbolul puritatii, fiind numele purtat de cea care l-a adus pe lume pe Iisus, fiul lui Dumnezeu.
Totusi, semnificatia lui este relativ controversata: In primul rand exista o acceptiune egipteana care spune ca numele Maria provine de la termenul „mry” sau „mr” ce se traduce „iubit”, „iubire”.
In latina, se considera ca Maria Inseamna „stea de mare” (compus din "mar" - "picatura" si "-yam" - "mare", In textele latine a aparut sintagma "stilla maris" - "stea de mare", o metafora folosita de multe ori pentru descrierea Maicii Domnului), iar In onomasctica evreiasca se defineste prin sintagma „mare a amaraciunilor”.
In ebraica, numele Maria are o alta semnificatie, aceea de „copil dorit”. Tot In ebraica a fost perceput ca provenind de la cuvantul „mar” – „domn”, „stapan”.
Sf. Fecioara Maria este pomenita pe 8 septembrie - "Nasterea Maicii Domnului", 21 noiembrie - "Intrarea In biserica a Maicii Domnului", 25 martie - "Buna Vestire", 15 august - "Aratarea Maicii Domnului" si pe 1 octombrie - "Acoperamantul Maicii Domnului".