Felicitari cu nume: Ana

Se apropie ziua de nume sau de nastere a cuiva drag cu numele Ana? Trimite acum felicitari pentru Ana si ganduri frumoase celor dragi care poarta acest nume frumos Ana! Felicitari cu numele Ana de zi de nastere, de dragoste, de la multi ani si multe alte felicitari cu numele Ana.

Despre numele Ana


Ana are origine ebraica.

Provenind din Vechiul si Noul Testament, numele Ana este unul dintre cele mai uzitate nume din onomastica crestina.
Forma greceasca “Anna – es” si cea latina „Anna” reproduc numele de provenienta ebraica „Hannah” – specific mai multor personaje biblice – care se traduce „a binevoi”, „a avea mila”, „ascultarea rugaciunii”, „Indurarea lui Dumnezeu”.
La romani, numele Ana este al treilea nume cel mai folosit dupa Maria si Elena.
In descantece, Ana este prima dintre cele 9 zane invocate pentru a-i ajuta pe bolnavi.
Numeroase personalitati ale istoriei si ale culturii au purtat cu onoare numele Ana: reginele Ana de Bretagne, Ana de Austria, Ana Stuart (sub ea se unesc Scotia si Anglia sub numele de Marea Britanie) si Ana Ipatescu, eroina a Revolutiei din 1848.
In calendarul romano-catolic Sfanta Ana este sarbatorita pe 26 iulie. In credinta ortodoxa pe 9 septembrie, iar In credinta greco-catolica tot pe 9 septembrie.
Mesaje Urari Felicitari

Se apropie ziua de nume sau de nastere a cuiva drag? Aici gasesti felicitari cu nume pentru zilele de nume, zile onomastice, felicitari de dragoste si multe altele. Trimite acum felicitari si ganduri frumoase celor dragi!